Virtuel undervisning med Microsoft Teams

Corona-udbruddet i foråret 2020 har haft afgørende betydning for undervisningsformen, og virtuel undervisning er blevet en undervisningsform på linje med de praksisser, vi anvendte inden Covid-19.

Alle elever har adgang til Teams med deres skolelogin (for elever startet før oktober 2022 er det uniloginbrugernavn efterfulgt af @edu.kalgym.dk samt den selvvalgte kode).

Hvis du har hentet hele Office-pakken fra portal.office.com, har du allerede programmet Teams på din computer. Ellers kan du hente det igen.
Du kan også få Teams som app til din smartphone, men ikke alle funktioner er tilgængelige på telefonen.

Desuden kan du tilgå Teams online på teams.microsoft.com. Dette virker ikke i Safari, så hvis du bruger Mac, skal du logge på med Chrome.

Når du logger ind i Teams, vil du se, at der er et team for hvert fag/hold, hvis din lærer har oprettet et. I denne vejledning kan du se, hvordan du som elev deltager i en virtuel lektion/videomøde i Teams. Ikke alle lærere er helt så avancerede som Sidsel i videoen. Hvis lektionen ikke på forhånd er oprettet i Teams-kalenderen, går du bare ind i teamet og venter på at læreren starter et møde.

Som noget nyt er der Teams mulighed for at lave “private rum” i en klasse eller et hold til f.eks. gruppearbejde. For at få private rum til at virke, er det vigtigt, at Teams er opdateret.

Opdater Teams:

For at opdatere skal du klikke på det lille runde billede af dig/dine initialer øverst til højre og herefter vælge “Søg efter opdateringer”:

Giv tilladelse til skærmdeling

Hvis du har problemer med at dele din skærm via Teams på Mac, skyldes det muligvis, at din computer ikke tillader skærmoptagelse. Følg denne vejledning for at give Teams tilladelse til skærmoptagelse/skærmdeling:

Create a website or blog at WordPress.com