Sådan afleverer du opgaver fra en iPad

Når du skal aflevere en opgave eller uploade et dokument til Lectio fra en iPad, kan du ikke bruge den almindelige metode med at klikke på ”Vælg arkiv” og finde dit dokument, da Lectio ikke kan se dine dokumenter på iPad’en på samme måde som det kan på en computer.

Der er flere måder at få et dokument fra iPad til Lectio. En af måderne er at gemme dokumentet i Dropbox eller Google Drev. Herefter kan du logge ind i Lectio og uploade fra Dropbox/Google Drev.

Du har også mulighed for at uploade dine opgaver og dokumenter via e-mail. Dette kræver, at du har sat en e-mailkonto op på din iPad.

 1. Først skal du finde den e-mailadresse, som du skal sende til:

 • Log ind i Lectio, gå til Dokumenter og klik på Nyt Dokument.
 • Klik på Vælg dokument og herefter på mappen Upload fra mail. Her finder du den adresse, som du skal sende til. Adressen starter med 92…..og slutter med @upload.lectio.dk. Kopier denne adresse (eller vælg Hent som visitkort) og læg den f. eks. ind i Kontakter med navnet Lectio-upload eller lignende. Adressen er personlig og kan kun bruges af dig selv.

ipad1 

 1. Nu er du klar til at sende opgaven.

 • Åbn det program, som du har skrevet opgaven i (f. eks. Word). Find opgaven og tryk på dele-ikonet. Vælg at sende dokumentet som vedhæftet fil i e-mail.

ipad2

 • Nu åbner programmet en ny e-mail. Indsæt den adresse, som du kopierede/gemte før og tryk Send.
  NB! Opgaven er ikke afleveret endnu! Den ligger i “Upload fra mail”-mappen i Lectio, men Lectio ved jo ikke hvilken opgave dokumentet skal knyttes til.

ipad3

 1. Nu skal opgaven afleveres

 • Gå nu ind i Lectio og klik på den opgave, som du vil aflevere.
 • Tryk på Vælg dokument og send og tryk nu igen på mappen Upload fra mail. Nu vil du se, at det dokument, som du sendte før, ligger i mappen. Tryk på dokumentet og Gem. Nu er din opgave afleveret 🙂

ipad4

Bemærk, at der kan være nogle minutters forsinkelse fra du sender opgaven med mail til du kan se den i ”Upload fra mail”-mappen.

Filerne ligger kun i upload-mappen et par timer, så når du har sendt dokumentet, skal du straks gå ind i Lectio og aflevere det.

Create a website or blog at WordPress.com